Likestilling i arbeidslivet – valg vi gjør

At kvinner jobber deltid i langt større grad enn menn, er et velkjent faktum. Noe av dette skjer fordi arbeidsgiver ikke tilbyr, eller ikke gjør det mulig å jobbe fulltid. Samtidig finnes det som ofte kalles frivillig deltidsarbeid. De viktigste årsakene til «frivillig deltid» er hensyn til egen helse, hensyn til familie og ønske om mer fritid. Forsker Cathrine Egeland fokuserer på hvorfor.
I boka «Ulik likestilling i arbeidslivet» fra 2016 skriver hun og Ida Drange (bildet) et kapittel kalt «Å ta ansvar». Kvinnene i forskningen de omtaler oppfatter valget om å arbeide deltid som en måte å ta ansvar – for egen helse og for familien – på.
I sin innledning
Likestilling i arbeidslivet – lørdag 23. september 2017 klokka 10:20 – 
vil Cathrine Egeland med bakgrunn i denne forskningen reflektere rundt kulturelle og ideologiske aspekter ved kvinners arbeidstidsvalg.
egelanddrangeafi2016.jpg
Forsker Cathrine Egeland (tv) og Ida Drange ved Arbeidsforskningsinstituttet på Høgskolen i Oslo og Akershus (Foto: Benjamin A. Ward / HiOA).
Vi har fortsatt ledige plasser til deg som vil lære mer, og diskutere kvinners arbeidsliv.
Meld deg på Kvinner på tvers for å utveksle med andre aktivister, feminister, fagforeningsfolk, kvinnesakskvinner, miljøforkjempere, renholdere, rådgivere, godhetstyranner, tillitsvalgte, lærere, deltidsklemte, sykepleiere, mødre, innvandrere, utvandrere, pensjonister, bloggere, forskere, frivillige, dobbeltarbeidende, politikere, kunstnere, engasjerte strikkere og andre som er opptatt av kvinners leve- og arbeidskår.

Se hele programmet

Påmelding Kvinner på tvers

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s